Izložba pasa svih rasa po 15. put u Leskovcu

Ukupno 343 pasa svih rasa iz Srbije i zemalja u okruženju učestvuje je na 15. Međunarodnoj izložbi “CACIB Leskovac 2022” koja se održava u parku u ulici Kralja Petra Prvog.

Svi oni podeljeni su u 10 različitih grupa od kojih se potom biraju tri pobednika.

Kada govorimo o trendovima oni ne zaobilaze ni oblast kinologije pa su tako ranijih godina bili popularni labradori, potom kane korso, a sa epidemijom virusa korona došlo je do promena i u ovom pogledu.

“Poslednje dve-tri godine, popularniji su psi iz grupe pasa koje su za pratnju i razonodu. To su mali psi, francuski buldozi, maltezeri – kaže Nebojša Jovanović, PR Kinološkog društva Leskovac.

Međunarodnu izložbu pasa svih rasa u Leskovcu karakteriše veliki broj izlagača koji su ove godine došli iz Rumunije, Hrvatske, Severne Makedonije, Grčke i naravno iz drugih gradova u Srbiji.

Među retkim primercima na izložbi našao se severnoazijski ovčar, a bilo je i dobro poznatih rasa čija popularnost ne jenjava, poput šarplaninaca.

Organizator izložbe je Kinološko društvo Leskovac, a podršku u organizovanju dao je Grad Leskovac.

Izložbu je zvanično otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na spisku međunarodnih sudija koji odlučuju o najboljim psima su: Marta Šipuš, Miki Trajkov, Krsto Dončić i Mišo Kostovski iz Severne Makedonije, Nebojša Nedeljković, Pal Paroci , Vojo Brajović iz Crne Gore i delegat ispred Kinološkog Saveza Srbije bio je Dragan Janjić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *