Izvođaču radova na izgradnji gradskog trga danas uplaćeno 17, 5 miliona dinara

Sa ciljem da se radovi na izgradnji gradskog trga koje izvodi firma “Bauvezen” iz Lazarevca ubrzaju, danas je, na osnovu ispostavljene situacije i izvedenih radova, izvođaču iz gradskog budžeta uplaćeno 17,5 miliona dinara, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Izvođač radova tražio je da se rok za završetak radova produži do maja, podsetio je gradonačelnik, što nije odobreno. Međutim, imajući u vidu situaciju na terenu, evidentno je da ni do kraja tekućeg meseca trg neće biti završen. Prvi čovek Leskovca je naglasio da i dalje na ovim radovima nije angažovan dovoljan broj radnika, kao i da vremenske prilike više ne mogu biti opravdanje izvođaču:

„Logično je da aprila očekujemo kišovite dane, evo maj kuca na naša vrata. Znate, mi ne isplaćujemo avansno ništa. Onda kada se ispostavi situacija, odnosno kad se završe određeni radovi kao što je to sada slučaj, mi tog dana već uplatimo novac. Očigledno je da imaju finansijske probleme, da retko ko želi da im da materijal dok avansno ne plate.”

Gradonačelnik je negodovao i zbog toga još uvek na trgu nije postavljeno osvetljenje vrednosti oko 170 000 evra, a veći deo radova je završen. Rekao je i da izvođač radova definitivno neće biti na dobitku u ovom poslu, imajući u vidu da su ponudili 11 miliona nižu cenu od predviđene, kao i činjenicu da će za kašnjenje platiti kaznu od 5 posto. Do sada je za izgradnju trga firmi “Bauvezen” isplaćeno 72 miliona 217 hiljada dinara, dok je ukupna vrednost ove investicije 223 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *