Jablanički okrug bez zaraženih, do sada testirane četiri osobe

Na području Jablaničkog okruga nema obolelih od novog korona virusa, a do sada su na isti u leskovačkoj Opštoj bolnici testirane četiri osobe. Ovo je rečeno na konferenciji za novinare na kojoj je bilo reči o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i preduzetim merama.

Određeni broj privrednih subjekata pokazao je svoju društvenu odgovornost izrazivši nameru da deo svojih proizvodnih kapaciteta usmeri ka izradi zaštitnih maski – reč je o kompaniji Dits, Terastil i Autostop.

Pored toga, zahvaljujući donaciji princeze Katarine Karađorđević, leskovačka Opšta bolnica od danas je bogatija za još jedan defibrilator. Gradonačelnik Leskovca istakao je da ovakve situacije pokazuju koliki je značaj konstantnog ulaganja u zdravstveni sistem. On se zahvalio svima koji ulažu dodatne napore da obavljaju kvalitetno svoj posao, kao i građanima koji poštuju propisane mere.

Zahvaljujući donatorima u leskovačku bolnicu danas je stigao još jedan aparat za brzo merenje temperature, i sada ih ima ukupno 5, a u Domu zdravlja tri i kako su rekli direktori ovih zdravstvenih ustanvoa svi se koriste. 

Od formiranja kol centra primeljeno je oko 400 poziva i bilo je oko 90 izlazaka na teren. Uskoro se očekuje i aktiviranje dodatnih telefonskih linija u Grdelici, Pečenjevcu, Brestovcu i Manojlovcu.

Broj telefona kol centra u Predejanu je 016/3406126, Bobištu 297707, u naselju Ančiki i Bratmilovcu 296366, Vinarcu i Donjem Stopanje 252 468.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *