Javna rasprava o izgradnji MHE Besko zakazana za 18. avgust

U sredu 18. avgusta u sali bioskopa u Vlasotincu održaće se javna prezentacija i javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje minhidroelektrane Besko, kompanije Vatergrinenerdži iz Kumareva.

Odeljenje za urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove obaveštava javnost da se uvid u studiju može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave u Vlasotincu u kancelariji broj 29, od danas do 18.avgusta, svakog radnog dana od 10 do 11 sati.

Podsetimo, Skupština opštine Vlasotince donela je na sednici 18.marta ove godine odluku o zabrani gradnje malih hidroelektrana na svojoj teritoriji, ali je investitor za ovu lokaciju dobio dozvolu u decembru 2019. godine u skladu sa zakonom

. Nakon što bude održana javna rasprava, tehnička komisija daće svoje mišljenje i nakon toga nadležni organ, odnosno Odeljenje za urbanizam donosi konačnu odluku o davanju ili ne davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu koju je investitor izradio, objašnjava Miloš Radosavljević, savetnik za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*