Javni poziv za humanitarnu pomoć u hrani otvoren do 7. marta

Grad Leskovac u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije ponavlja Javni poziv za  dodelu pomoći u humanitarnim paketima hrane za  najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji grada Leskovca, koji će biti otvoren do 7. marta.

Pravo na pomoć mogu da ostvare porodična domaćinstva izbeglica i interno raseljenih lica sa boravištem u Leskovcu, bez redovnih ili nedovoljnih mesečnih prihoda, odnosno neophodno je da su ukupni prihodi manji ili su najviše do 50 odsto od prosečne neto plate u Srbiji.

Prijave mogu podneti jednoroditeljska domaćinstva sa decom do navršenih 18 godina ili studentom do navršenih 26 godina na redovnom školovanju, zatim tročlana ili višečlana domaćinstva sa decom, domaćinstva sa licem kojem je utvrđen smanjen ili potpuni gubitak radne sposobnosti ili telesno oštećenje, porodice koje imaju lice sa teškim oboljenjem, domaćinstva starijih lica, kao i porodice sa žrtvom seksualnog odnosno porodičnog nasilja.

Automatsko pravo učešća na ponovljeni Javni poziv, imaće i pristigle prijave na Javni poziv, koji je trajao u periodu od 19. do 26. februara tekuće godine i biće razmatrane zajedno novopristiglim prijavama. Poziv je objavljen na oglasnoj tabli Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave grada Leskovca, kao i na zvaničnom sajtu grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *