Jeanci spašava Interlemind?

unnamed (1)

Leskovac – Leskovački „Interlemind“ će, kako nam je potvrđeno, najverovatnije preuzeti kompanija „Jeanci Srbija“.

Inače, radnici ove fabrike ponovo su protestovali i danas ispred zgrade Skupštine Grada Leskovca nezadovoljni time što ih nije primio gradonačelnik Goran Cvetanović.

Iako su radnici Interleminda insistirali da ih prime: gradonačelnik i predsednik Skupštine grada sa njima je ponovo razgovarao pomoćnik gradonačelnika Gojko Veličković.

Radnici su i ovog puta istakli da žele da rade, da u fabrici ima repromaterijala za tromesečnu proizvodnju ali i to da nisu 18 meseci primili zaradu i da su im zdravstvene knjižice neoverene.

“Taj gradonačelnik je pred izboire dolazio kod nas I tražio našu odršku. Mi smo mu je dali. Gde je on sada kada nam treba?” upitao je Saša Milenković, predsednik Samostalnog sindikata Interleminda 

Gojko Veličković je ovom prilikom obećao da će u ponedeljak  zakazati razgovor u Ministasrstvu privrede kako bi se novi ministar uputio u problematiku i sa relevantnim institucijama pokušao da nađe rešenje.

On je istakao da za proteklo vreme lokalna samouprava nije sedela skrštenih ruku i da je preduzela sve korake kako bi podržala razgovore najvećeg izvršnog poverioca Interleminda –  OTP banke sa turskom firmom „Jeanci“ koja želi da preuzme ovo preduzeće.

Veličković je rekao da je dobro da u celu priču oko Interleminda uđe i Sindikat metalaca Srbije.