JOŠ 100 UGOVORA ZA PODSTICAJ POLJOPRIVREDNIKA U MEDVEĐI

U okviru treće tranše podele Ugovora za podsticajna sredstva u vidu mehanizacije i opreme za poljoprivredu, u sali Skupštine opštine Medveđa ugovore je potpisalo još 100 poljoprivrednika koji su ostvarili pravo na podsticaje koje dodeljuje opština Medveđa za 2019.

Ove godine lokalna samouprava izdvojila je ukupno 15 miliona dinara za ove namene, što je 5 miliona više nego prošle.

“Programom podsticaja u poljoprivredi potrudili smo se da definišemo prioritetna područja delovanja i teritorijalne specifičnosti i potrebe, vodeći računa o pravilnoj raspodeli sredstava u čemu smo i prilično uspeli, što se i vidi kroz broj podnetih zahteva za podsticaje. Isplata sredstava vrši se po redosledu podnošenja zahteva tako da je sada treća, poslednja tranša isplate za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva u iznosu od 3.334.150 din tj. za vas 100. od ukupno 244. korisnika tj. domaćinstva koja su podnela zahtev za podsticaje. Potrudićemo se da i naredne godine, isplate i potpisivanje ugovora budu isplaćena u što kraćem periodu i nadam se u većem iznosu podsticaja po korisniku – istakao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Ove godine podsticajna sredstva dobila su 244 poljoprivredna proizvođača u skladu sa Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.