Još jedan ledeni uspon Vladimira Stevanovića i Miodraga Krčmarika, članova ninđucu kluba Buđinkan Leskovac

Vladimir Stevanović, instruktor ninđucu kluba Buđinkan u Leskovcu, uspešno je sproveo još jedan ledeni uspon, kada se sa svojim prijateljem i članom ovog kluba Miodragom Krčmarikom, popeo na vrh planine „Gramada“, koja se nalazi iznad Vlasinskog jezera. Uspon je trajao oko 4 sata. 

Iako je spoljašnja temperatura na pomenutoj planini bila –5 stepeni, Vladimira i Miodraga to nije sprečilo da ostvare još jedan uspeh u nizu. Ovu akciju, tradicionalno, sproveli su u šortsu i cipelama. 

Vladimir je do sada na ovaj način osvajao vrhove Besne kobile, Radan, Stare planine. Sa praktikovanjem specifičnih metoda izdržljivosti na ekstremnim hladnoćama počeo je 2010. godine. Prema njegovim rečima, pre upuštanja u ovakve poduhvate, proučavao je metode izdržljivosti na hladnoći, meditaciju i druge tehnike.

Plan je da u tekućoj godini osvoji i vrh planine Ozren, koja se nalazi u blizini Sokobanje. Inače, o svojim i metodama poznatih ličnosti koji praktikuju ovakav vid izlaganja niskim temperaturama Vladimir  je napisao knjigu „Ledena veština“, koja će leskovačkoj publici biti predstavljena danas 24. januara sa početkom od 19 sati u holu Leskovačkog kulturnog centra. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *