Još jedna teretana na otvorenom, u neposrednoj blizini Medicinske škole

Završeni su radovi na postavljanju još jedne teretane na otvorenom, koja se nalazi u neposrednoj blizini Medicinske škole u Leskovcu. Vrednost ovog projekta je 2,3 miliona dinara. Ovu lokaciju danas je obišao Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, sa svojim saradnicima.

Za razliku od dosad izgrađenih teretana sa standardnim spravama, ova je namenjena osobama koje u toku vežbanja radije koriste težinu sopstvenog tela.

U pitanju je investicija koja je deo zajedničkog projekta Grada Leskovca i organizacije Helvetas, a u okviru kojeg je već izgrađeno pet dečijih mobilijara i četiri teretane na otvorenom. Cilj ovih ulaganja je da Grad Leskovac postane zdravije i atraktivnije mesto za život, naglasio je prilikom obilaska gradonačelnik Goran Cvetanović.

-Teretane na otvorenom su već postale omiljena mesta za okupljanje naših sugrađana. Pored teretane koju danas obilazimo, ovakvi prostori biće dostupni u Bratmilovcu, na keju iza Doma penzionera i u parku Kralja Petra Prvog, prilagođeni i za osobe sa invaliditetom. Ove lokacije su osmišljene tako da podstaknu sve generacije na fizičku aktivnost, druženje i zdrav život – istakao je gradonačelnik.

Da je izgradnja ove teretane na otvorenom još jedan korak ka unapređenju kvaliteta života građana i promovisanju zdravih stilova života, saglasni su i predstavnici Mesne zajednice “Veljko Vlahović”.

-Zadatak predstavnika mesne zajednice je da budu na terenu, razgovaraju sa građanima, da se uradi sve ono što može i što ide u prilog našoj omladini. Tako smo iskoristili i ovaj prostor za mobilijar za naše najmlađe, zatim nam je tu i teren za odbojku, fudbal, a takođe i sprave za one koji vole da vežbaju. Ovde ima mnogo dece, koji koriste ovaj prostor- rekao je Predrag Stanković, predsednik Saveta MZ “Veljko Vlahović”.

Podsetimo, teretane na otvorenom su do sada postavljena na prostoru iza Tehnološkog fakulteta, u parku u ulici Kralja Petra Prvog i u naselju Solidarnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *