Kako će biti regulisan prevoz u Leskovcu nakon koncesije (VIDEO)

Posao prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Leskovca u narednih dvadeset godina obavljaće konzorcijum triju preduzeća, među kojima su Frenki komerc, Jugotrans i Kanis, predviđeno je konačnim Nacrtom Javnog ugovora o davanju koncesije za ovu komunalnu delatnost, koji je, pored ostalog, usvojen na današnjoj sednici Gradskog veća.

Ovim ugovorom, koji će se naći na dnevnom redu narednog skupštinskog zasedanja, predviđeno je 120 polazaka dnevno, kao i besplatan prevoz za 12 kategorija stanovništva.  

“Ugovorom o koncesiji se prevoznici obavezuju na redovnost i tačnost polazaka, održavanje čistoće vozila i ispravnosti instalacija, kao i blagovremeno informisanje putnika. Neće biti dozvoljena odstupanja od reda vožnje, kao ni raniji polasci. Provera i ocenjivanje kvaliteta pružanja usluga vršiće se nenajavljenim kontrolama od strane nadležnih službi”, objašnjava Andrija Atanasković, šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

Podsetimo, pravo na besplatan prevoz imaće 12 kategorija lica sa prebivalištem na teritoriji Leskovca, među kojima su osobe sa invaliditetom, sa posebnim potrebama i njihovi pratioci, zaposleni u srednjim i osnovnim školama, trudnice, deca srednjoškolskog uzrasta, deca mlađa od 18 godina kojima je jedan od roditelja preminuo, studenti sa prosekom preko devet, vukovci srednjoškolci, roditelji sa tri ili više deteta, deca bez roditelja, ona u hraniteljskim porodicama, penzioneri sa primanjima do 35 hiljada dinara, socijalno ugroženi prema spisku nadležnih organa, ratni veterani, dobrovoljni davaoci krvi koji su dragocenu tečnost dali više od 50 puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *