Kako izgleda novi pogon kompanije “Mladost” u Leskovcu?

U okviru kompanije „Mladost“ u našem gradu počeo je sa radom novi pogon za proizvodnju crepova premijum kvaliteta. Zahvaljujući ovoj investiciji vrednoj 30 miliona evra, posao je dobilo 50 Leskovčana. Novi proizvodni pogon obišao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa drugim predstavnicima lokalne samouprave.

Novi pogon kompanije Mladost karakteriše potpuno automatizovan proces proizvodnje crepova sa primenom najsavremenije tehnologije. Inače, na godišnjem nivou u leskovačkom ogranku ove kompanije, koji sada broji 250 radnika,  proizvede se oko 55 miliona komada crepova godišnje, koji se potom izvoze u Nemačku, Veliku Britaniju, Južnu Koreju, Albaniju, Tursku, kao i zemlje regiona.

Zahvaljujući korišćenju gasa kao energenta i ugradnji sistema za otprašivanje, zagađenost životne sredine je svedena na minimum, naglašava Miloš Terzić, direktor kompanije, dodajući da u planu imaju i izgradnju solarne elektrane.

Ovom prilikom postavljeno je i pitanje rada fabrike ovog tipa u naseljenom mestu, s obzirom na pojedine primedbe stanovnika ovog kraja.

Treba imati u vidu da je fabrika građena 1911. godine, kada ovaj deo grada nije bio naseljen. Mi smo upoznati sa tim problemom i zaista se trudimo da zagađenost životne sredine svedemo na minimum. Ne koristimo ugalj, već gas, a za nekih mesec dana ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom započeti asfaltiranje dela oko fabrike. Čim imate asfalt, to znači i manje prašine.

Primer kompanije „Mladost“ sa tradicijom dugom više od jednog veka, koja konstantno ulaže u modernizaciju proizvodnje, pokazatelj je povoljnog poslovnog ambijenta grada na Veternici, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Pored Leskovca, u okviru kompanije Mladost posluju i fabrike za proizvodnju energetskih blokova i elemenata međuspratskih konstrukcija u Maloj Plani, Vlasotincu i Stalaću. 

One thought on “Kako izgleda novi pogon kompanije “Mladost” u Leskovcu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *