“Kako tvoja firma da postane svetski dobavljač”

U okviru projekta SME HUB Karavan, koji se realizuje uz podršku švajcarske vlade, biće podržana mala i srednja preduzeća, koja imaju ambiciju i potencijal da postanu dobavljači multinacionalnim i velikim domaćim kompanijama. Ovaj projekat predstavljen je danas lokalnim preduzetnicima u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu na panelu pod nazivom „Kako tvoja firma da postane svetski dobavljač“.

SME HUB projekat nastao je kao rezultat javno-privatnog partnerstva švajcarske vlade i srpske kompanije SME HUB. U fokusu projekta je pružanje pomoći proizvodnim malim i srednjim preduzećima, koja posluju minimum tri godine, imaju najmanje 15 zaposlenih, ostvaruju 200 hiljada evra prihoda ili više i imaju domaći vlasnički kapital od najmanje 51 odsto.

Projekat je vredan 7 miliona švajcarskih franaka, od čega je veći deo opredeljen za bespovratna sredstva malim i srednjim firmama, a jedna od prednosti je da se u narednih pet godina mogu prijaviti preduzetnici iz različitih industrija, od automobilske, metaloprerađivačke do drvne. Maksimalna vrednost granta je 100 hiljada evra, a transformacija jedne firme u svetskog dobavljača treba da bude realizovana u roku od 12 do 24 meseca.

Prijavljivanje za novi ciklus bespovratnog finansiranja traje do prve nedelje aprila. Svi zainteresovani mogu da popune formular na sajtu „SME HUB“ u delu „Postani dobavljač“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *