“Karavan klime” sa izložbom o obnovljim izvorima energije stigao u Leskovac

Izložba „Osvajanje obnovljivih izvora energije“ koja je deo projekta „Karavan za klimu“ otvorena je danas u Leskovačkom kulturnom centru. Projekat se realizuje uz pomoć Francuskog instituta u Srbiji, u saradnji sa Strukovnim udruženjima ambasadora održivog razvoja i životne sredine.

Cilj izložbe koja je danas otvorena, ali i celog projekta „Karavan za klimu“, je da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana, da promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni kako bi se sve više koristili obnovljivi izvori energije. Učešće u ovom projektu u Leskovcu su uzele Hemisjko-tehnološka škola “Božidar Đorđević Kukar” i Osnovna škola “Vožd Karađorđe”.

Postavka ima 18 panoa, četiri interaktivne tabele i nekoliko maketa  koje predstavljaju načine stvaranja obnovljivih izvora energije, gde javnost može da vidi kako se stvaraju različiti vidovi energije na jedan jednostavan način uz pomoć svega onoga što imamo. U ime loklane samouprave pristune je pozdravio Milan Stojković, pomćnik gradonačelnika.

 

Izložba će biti otovrena u narednih nedelju dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *