KASNE? Bliži se kraj najezdi komaraca

komarci

Leskovac – Sistemska dezinsekcija i deratizacija na teritoriji grada Leskovac krenuće idućeg ponedeljka od devet časova.

Najpre će biti izvršeni larvicidni tretmani komaraca i deratizacija kanalizacione mreže.

Sa prestankom padavina i porastom dnevne temperature došlo je do povećanja broja komaraca pa će Gradska uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa svojim partnerima od iduće sedmice otpočeti postupak dezinsekcije, koji bi trebalo da bude završen za oko 15 dana.

„ Pojedini tretmani biće i ponovljeni ukoliko se na terenu javi potreba za tim“, kaže Lidija Bosiljčić šef Odseka za zaštitu životne sredine.

Kada je reč o sprovođenju ovih postupaka u domaćinstvima iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine apeluju na sve građane da se odazovu u što većem broju.

„Pored obaveštenja preko medija, građani Leskovca će biti obavešteni lepljenjem plakata na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman izvršiti”, dodaje Bosiljčić.

Realizacija akcije poverena je firmi iz Beograda, kao najpovoljnijem  ponuđaču, a kontrolu njenih aktivnosti vršiće Zavod za javno zdravlje iz Niša.