KK „Zdravlje“ sa pojačanjima u novoj sezoni

Košarkaši Zdravlja nedavno su dobili nekoliko novih saigrača, među kojima je i Marko Čakarević, bivši igrač Partizana. Deo novog sastava biće i košarkaš iz Amerike, koji dolazi za desetak dana, kada će javnosti biti poznato njegovo ime. Inače, leskovački tim je pre dva dana započeo pripreme za novu sezonu, čiji se početak očekuje u oktobru,  a Zdravlje će tada zaigrati u prvoj Košarkaškoj ligi Srbije.  

Novi igrač Marko Čakarević nastupiće na pozicijama krila i krilnog centra. Reč je o iskusnom košarkašu, iza koga je bogata karijera, protkana trofejima. Najviše ih je osvojio kao igrač Košarkaškog kluba Partizan, sa kojim je dva puta bio šampion države, jednom ABA lige, a dva puta je osvojio Kup Koraća. 

Zdravlje je poznat klub sa dobrom tradicijom. Zahvaljujući ljudima koji su u klubu već duže vreme, uspeli su da se vrate na neki viši nivo. Krenuli smo treniinge pre dva dana, polako se upoznajemo, nadam se da će sve leći na svoje mesto- kaže Čakarević.

-Sa pet novih pojačanja i petoricom igrača iz prethodne sezone, napravljen je spoj mladosti i iskustva ističe trener leskovačkih farmaceuta Lazar Spasić, dodajući da će u narednih sedam nedelja, koliko traju pripreme, nastojati da što bolje uigra tim.  

Do početka oktobra, kada zvanično kreće prva liga, biće odigrano desetak pripremnih utakmica. 

Podsetimo, Košarkaški klub Zdravlje je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Druge B lige i posle 13 godina uspeo da se plasira u prvu Košarkašku ligu Srbije. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*