Klizalište u Leskovcu počelo sa radom

Na prostoru Etno-kompleksa “Šop-Đokić”, u prisustvu predsednika Gorana Cvetanovića i predstavnika Turističke organizacije grada Leskovca,  danas je zvanično otvorena 16. po redu klizališna sezona, u okviru koje će usluge klizanja biti besplatne za sve posetioce. Za potpuno repariranje klizališta izdvojeno je ukupno 9,5 miliona dinara, s tim što učešće Ministarstva sporta i turizma iznosi 7 miliona, dok je ostatak obezbeđen iz gradskog budžeta.

Na platou etno kompleksa “Šop-Đokić”, na  površini od  oko 300 metara kvadratnih,  formirana je ledena ploča, čiji kapacitet iznosi pedesetak klizača na sat. Radovima na repariranju,  u vrednosti od 9,5 miliona dinara, klizalište je u potpunosti osposobljeno i za funkcionisanje na visokim temperaturama. Odlukom grada Leskovca, omogućeno je da usluge klizanja budu besplatne za sve zainteresovane sugrađane, istakao je predsednik Goran Cvetanović.

Od početka rada, klizalište je u proteklim godinama ugostilo više od 60 hiljada klizača, rekla je Dijana Ranđelović, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Leskovac.

Otvaranju klizališne sezone, prisustvovao je i Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Opštine Novi Bečej. Prijateljstvo između ovih dveju turističkih organizacija traje već osam godina, a sva su očekivanja da će doći do potpisivanja zvaničnog protokola o saradnji.

Radno vreme klizališta je od 10 sati do 22 časa i 15 minuta, a tokom dnaa ono će raditi kroz deset termina od po 60 minuta. Prvi termin je u 10 h, a poslednji u 21 sat i 15 minuta. U narednom periodu, za sve one koji ne znaju da klizaju, biće organizovana volontersko-instruktorska služba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *