KO ĆE SVE DOBITI OKTOBARSKA PRIZNANJA NA DAN GRADA?

Povodom Dana grada – 11.oktobar, Oktobarske medalje, drugo po redu najveće priznanje koje grad Leskovac dodeljuje, pripašče ove godine Tehnološkom fakultetu povodom 40 godina uspešnog rada, Vatrogasno spasilačkoj jedinici Leskovac zbog hrabrosti u spašavanju ljudi i imovine, a medalje će dobiti i dvoje mladih doktora nauka iz Leskovca, kao i ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

Aleksandar Petrović koji radi u Švajcarskoj, doktor je nauka iz oblasti medicinske slike u kliničkoj neurologiji, a medalja mu se dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene u industriji medicinske tehnike, unapređenju zdravstvenog sistema i promociju grada Leskovca.

Aleksandra Cvetanović, koja je na usavršavanju u Rusiji, doktor je nauka tehnološkog inženjerstva, a priznanje će dobiti za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti tehnoloških nauka i takođe, zbog promocije grada Leskovca.

Ministar Vanja Udovićić zaslužio je ovo visoko priznanje, kako piše u obrazloženju, zbog izuzetnog doprinosa razvoju sporta i unapređenju položaja mladih u gradu Leskovcu.

Oktobarsku nagradu – Pohvalu, povodom Dana grada dobiće i nekoliko osnovnih škola na području grada, Kancelarija za mlade, leskovačka Gradska biblioteka, Turistička organizacija Leskovac, Okružna organizacija slepih i slabovidih.

Na spisku nagrađenih je i Planinarsko-skijački klub Kukavica, Kanclarija za upravljanje javnim ulaganjima i NALED.

Među zaslužnim pojedincima kojima će pripasti pohvala nalaze se Božidar Stojiljković, privredik i vlasnik kompanije BIM teks, Jovica Vučković, načelnik Odeljenje za Opštu hirurgiju u leskovačkoj bolnici, Denka Zlatković, ginekološko-akušerska sestra u penziji, Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore u Leskovcu, Goran Puzović, direktor „Srbijavode“, Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vlade republike Srbije, Bane Obradović, estradni menadžer.

Na ovom spisku su i uspešne sprotistkinje Maja Miljković, reprezentativka u košarci i Nina Stanisalvlejvić, plivačica Plivačkog kluba Dubočica .

Novačana nagrada za 2019. godinu, u iznosu od 200.000

Dinara biće dodeljena Zoranu Iliću, nastavniku razredne nastave OŠ „Svetozar Marković“ za izuzetne rezultate u obrazovanju i promociju grada Leskovca, a novčane nagrade u visini od 100 000 dinara biće uglavnom dodeljene učenicima i studentima.