Koje mere je preduzela Opština Medveđa za vreme vanrednog stanja?

Centar za socijalni rad i organizacija „Crvenog krsta“ u Medveđi imaju obavezu da organizuju volontersku službu, koja će, između ostalog, dostavljati neophodne namirnice i pružati svaku drugu vrstu pomoći građananima starijim od 65 godina. Ovo je odlučeno na Štabu za vanredne situacije u ovoj opštini koji je zasedao juče, a povodom aktuelne epidemiološke situacije.

Naloženo je svim osnovnim školama na teritoriji opštine Medveđa, Tehničkoj školi „Nikola Tesla“, Predškolskoj ustanovi „Mladost“, Opštinskoj upravi i svim ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava, da izvrše potpunu dezinfekciju objekata koje koriste.

Takođe, svi sportski centri, fitnes klubovi, teretane, kladionice, škole sporta, imaju naredbu za prekid rada do daljnjeg.

Obustavljen je rad svih prijemnih šaltera, a ustanove i preduzeća organizovane su po principu neophodnog minimuma rada.

Javno-komunalno preduzeće „Obnova“ će vršiti pojačanu kontrolu sanitarne i druge ispravnosti Postrojenja za snabdevanje pijaćom vodom, kao i kontrolu njenog kvaliteta. Ovom i preduzeću „Por verner veber“, naloženo je da omoguće odlaganje plaćanje svih računa do ukidanja vanrednog stanja, bez obračunavanja kamate.

Naredbom Štaba naloženo je svim ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Medveđa da do daljnjeg ograniče radno vreme od 9 do 19 časova i da izvrše dezinfekciju svojih prostorija. I trgovinske radnje imaju istu obavezu, kao i da ograniče maksimalan broj kupaca.

Obaveštavaju se građani da su im 24 časa dostupni telefoni za pomoć:

Dom Zdravlja 016/891-236; 891-237; 891-722; 063/116-2199

Crveni krst 016/891-206

Centar za socijalni rad 016/891-340

Opština Medveđa 016/891-138

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *