Kolibri turnir: Ne ljuti se čoveče

kolibri

Leskovac – U leskovačkom vrtiću Kolibri, danas je održano finale Turnira ,,Ne ljuti se čoveče’’ uz nastup svih osam gradskih vrtića i učešće oko 500 mališana predškolske ustanovce ,,Vukica Mitrović’’. 

Pobedila je ekipa vrtića ,,Bubamara’’ iz Bratmilovca, drugo mesto pripalo je vrtiću ,,Bambi’’ iz Leskovca,  treće leskovačkoj ,,Hiljadu i jednoj radosti’’ a četvrto vrtiću ,,Naše dete’’.

Tri prvoplasirana vrtića dobila su na poklon pakete u vidu didaktičkog materijala, a uručene su i diplome i zahvalnice.

,,Ova akcija pokrenuta je pre tri godine na predlog i inicijativu Tima za bezbednost dece sa ciljem da se kod najmlađih razvije osećaj tolerancije, strpljivosti i prevazilaženja neprijatnih osećanja’’, rekla je koordinator za posebne i specijalne programe Predškolske ustanovce ,,Vukica Mitrović’’, Marina Arizanović.

,,Mališani su od septembra meseca  krenuli sa vežbanjem i takmičenjem nakon čega si izabrani najbolji i formirane ekipe koje predstaljaju vrtiće. Završnica turnira održava se uvek krajem marta u vrtiću Kolibri gde je za njegovu realizaciju napravljen teren za igru’’, dodala je Arizanovićeva.

,,Ove godine novina je da su se pored dece takmičili i njihovi roditelji umesto vaspitača koji su do sada učestvovali na turniru, kaže Marina Arizanović. Primetili smo da roditelji ponekad svoju decu umesto da bodre i stišavaju kad gube i kažu da se ne može uvek sve dobiti, negativno reaguju, zbog toga smo odlučili da ih uključimo u samu igru čime smo postigli povećanje nivoa tolerancije, deca su postala kompetentnija i to je prava dobit svega ovoga’’, dodala je Marina Arizanović.

Turniru su prisustvovali i gosti vrtića iz Medveđe, Lebana, Bojnika i Vlasotinca.