Koliko ima upisanih biračka u opštinama na području Jablaničkog okruga

U Leskovcu ukupno 114 912 građana glasa na 195 biračkih mesta, u Vlasotincu pravo glasa ima 23 034 građana na 58 biračkih mesta, u Medveđi 6178 na 25, Lebanu 16 934 na 41 biračkom mestu. Opština Bojnik ima 8365 upisanih birača koji mogu da glasaju na 24 biračka mesta.

Građani Srbije danas biraju predsednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava. Oni se opredeljuju između 19 izbornih lista i osam kandidata za predsednika.

Glasački listić za parlamentarne izbore je sive boje, a kontrolni za proveru ispravnosti glasačke kutije ljubičast, dok će listić sa imenima predsedničkih kandidata biti plav, kontrolni listić „cigla“ boje. Još jedan glasački listić na biralištima imaće građani Medveđa.

Od uvođenja višestranačja, građani Srbije izlaze 13. put da biraju svoje predstavnike u najvišem zakonodavnom telu, a od osamostaljenja Srbije, 2006. godine, ovo su četvrti predsednički izbori.


Biračka mesta otvorena su u 7 sati, a zatvaraju u 20 časova, do kada traje izborna tišina, koja je počela u noći između četvrtka i petka, a tokom koje je je zabranjena izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*