Koliko je vazduh u Leskovcu zagađen?

Odeljenje za zaštitu životne sredine, kvalitet vazduha u našem gradu svakodnevno proverava na tri merna mesta koja su postavljena kod Vodovoda, Medicinske škole i vrtića “Kolibri “ .  Kako kaže šef ovog odeljenja, Slađan Đikić,  Leskovac ne spada u rizične lokalne samouprave kada je reč o stepenu zagađenja vazduha, ali situacija ume da bude drugačija naročito u toku zimskih meseci, s obzirom na geografski položaj grada i veliki broj individualnih ložišta .

3 thoughts on “Koliko je vazduh u Leskovcu zagađen?

 1. Uzasno je zagadjen tragi moji sugradjani i za to trvovanje naseg srpskog naroda more neko da odgovara koje vodi ovaj Grad i ko vodi Toplanu Leskovac.

  Ponekad covek pomisli da zivi u neki velegrad velicine Beograda….pa za tren pomislim cime li nas truje Leskovatcka toplana, sve lopov do lopova, sve im treba pohapsiti i strpati u zatvor.
  Deru nam kozu…. za odrzavanje grejanje za nas/moj Grad Leskovac previse traze po kvadratnom metru…..
  Kad ce Toplana da pocne da koristi ruski gas a ne vise ovaj smrdljiv ugalj.
  Ako se vec koristi mazut ili ugalj potrebni su filteri za prociscavanje vezduga, nije ni cudo sto nam narod i sugradjani uliru i dobijaju astmu.
  Razmisljam o tome

 2. Bravo za clanak! Nije ne Nis kraj sveta pa da ljudi ne vide. Jer nemoguce je nevideti da nas zagadjenje vazduha i sva ostala zagadjenja sve brze unistavaju. Pocev od EURO 3 motora pa do dimnjaka koji bez filtera truju sredinu. Samo neki od nas pokusavaju da ublaze posledice makar u stanu ili kuci (ruski ambilife preciscivac vazduha). Zao mi je onih koji ne vide sta se dogadja.

 3. U poslednje vreme sve se više pominje kako nam je zagađena vazduh još pogotovo u većim gradovima, jabar u svojoj kući imam svež vazduh, i dišem punim plućima. Uz pomoć ruskog prečiščivač vazduha koji ne samo da daje svež vazduh već, neutrališe duvanski dim, a i takođe više ne brinem zbog prašine koja se razmeće sa mesta na mesto, kada manem krpom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *