Kompanija „Millenium team“ tužila informativnu agenciju JuGpress

Kompanija “Millennium team” doo iz Beograda tužila je osnivača Regionalne informativne agencija JUGpress NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencija lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koje je održao u Leskovcu i Vranjskoj Banji, navodi se u saopštenju za javnost ove agencije uz napomenu da “Millennium team” do sada nije poslao redakciji JUGpressa nikakav demantij niti reakciju na izveštaje sa ove dve konferencije za novinare.

U saopštenju se dalje navodi da je Regionalnu informativnu agenciju JUGpress, koja je doslovce, sa citatima, prenela ono što je o kupovini jednog od hotela u Vranjskoj Banji rečeno na press konferenciji, ova kompanija tužila zbog teksta pod nazivom “Jeremić: Vrh režima preko Milenijum tima otima i Vranjsku Banju” koji je objavljen 6. februara 2021. godine.

Druga tužba je zbog teksta “Jeremić : Rat korupciji” koji je objavljen 20. februara 2021. godine i citirane su izjave političara o kupovini i iznajmljivanju nekadašnje zemlje “Plantaže” kod Leskovca.

I prvi i drugi tekst su izveštaji sa press konferencija, u Vranjskoj Banji Vuka Jeremića, u Leskovcu Jeremića i potpredsednika Narodne stranke Mikija Aleksića koje su pratili i drugi lokalni mediji.

Napominjemo da ”Millenijum team” doo do danas nije demantovao  ni jednu od informacija niti je zatražio od Regionalne informativne agenciji JUGpress” da njihovu priču  javno objavi. Takva vrsta reagovanja je inače svojstvena najuspešnijim i najuglednijim komapnijama u svetu, jer im je od velike važnosti da svoj ugled i imidž grade pred građanima u čijim lokalnim sredinama nameravaju da posluju, navodi se u saopštenju.

Za dva teksta je ta tražena nadoknada od 200.000 evra što pravnici koji se bave medijskom sferom i dobri poznavaoci prilika u medijima ocenjuju kao očiglednu i sasvim jasnu nameru da se izvrši pritisak na Regionalnu informativnu agenciju JUGpress a da je krajnji cilj njeno gašenje.

Smatraju i da ova tužba treba da bude opomena drugim malobrojnim nezavisnim lokalnim medijima da paze šta rade i da dobro razmisle da li će da izveštavaju sa press konferencije opozicionih stranakaa i političara i prenose njihove izjave.

Regionalna informativna agencija JUGpress je osnovana pre tačno 15 godina (2006. godine) i svoju profesionalnu i nezavisnu uredjivačku politiku nije menjala zbog čega je imala ozbiljne pritiske i pretnje svih ovih godina, navodi se u saopštenju za javnost Regionalne informativne agencija JUGpress.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*