Kompanija “TeraSteel” radila bez prekida tokom vanrednog stanja

Kompanija TeraSteel koja posluje u Leskovcu,  među prvima je na donatorski račun grada uplatila milion dinara za Covid bolnicu i Dom zdravlja. Ovu rumunsku firmu koja proizvodi građevinske sendvič panele, pocinkovanih profila i čeličnih okova i koja zapošljava 75 radnika, danas je posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ova kompanija je prve godine rada u Leskovcu proizvela miliona kvadratnih metara panela, da bi danas proizvodnja bila udvostručena. Oko 60 procenata se izvozi  na strano tržište, a tako je bilo i za vreme vanrednog stanja s obzirom na to da je transportni sobraćaj funkcionisao normalno.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, koja je u slučaju pojedinih radnika podrazumevala i rad od kuće, ali i adekvatnoj zaštiti, u ovoj firmi nije bilo obolelih od koronavirusa, iako proces rada nije bio prekidan.

Ova kompanija je, prema rečima gradonačelnika Leskovca u teškom periodu za grad i državu, pokazala veliku društvenu odgovornost, što treba da posluži kao primer i ostalim privrednim subjektima.

Kompanija TeraSteel koja spada u jednog od važnijih izvoznika na Balkanu, kada je reč o građevinskoj industriji, kupila je na javnoj aukciji nekadašnji Interlemind za 4,2 miliona evra. Nakon toga uložila je  2 miliona evra u adaptaciju prostora i još 3 miliona u obrtni kapital.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *