Koncertom Dženana Lončarevića sinoć otvoreno „Grdeličko leto“

Uz vatromet i prisustvo velikog broja mladih sinoć je, koncertom popularnog pevača Dženana Lončarevića, na trgu u Grdelici otvoreno Grdeličko leto. Ova manifestacija kulturno-zabavnog karaktera održava se pod pokroviteljstvom Grada Leskovca, a organizator je Dom kulture u Grdelici.

Manifestacija je okupila veliki broj mladih, koji su se nakon godine obeležene kovidom 19, uželeli muzike i dobrog provoda. I muzičari su izrazili zadovoljstvo što su se, nakon pauze, vratili na stari kolosek i nastavili sa nastupima i koncertima.

Svaki nastup za mene je značajan. Mi muzičari smo tu prvenstveno zbog publike, ali smo se i sami uželeli svirki i nastupa i hvala Bogu da smo se vratili na stari kolosek. Na ovim nastupima koji se dešavaju na trgovima, okupljaju se ljudi koje ne dolaze na moje nastupe, jer ne idu u klubove, tako da mi je drago što možemo i na ovaj način da zabavimo publiku- istakao je Lončarević.

Prisutnima je dobrodošlicu poželeo Marko Trivunić, direktor Doma kulture u Grdelici, koji je podsetio na bogat program koji posetioce očekuje za vreme trajanja manifestacije.

Pored lokalnih bendova, 14. avgusta nastupiće Kaliopi, dok je 20. avgust rezervisan za nastup domaće rok grupe Van Gog. Ni ove godine neće izostati grčko veče, koje će biti organizovano 17. avgusta– rekao je Trivunić.

Značaj organizovanja manifestacija ovog tipa ogleda se ne samo u promociji umetnika i kulturnih sadržaja, ali i čitave turističke ponude leskovačkog kraja, naglasila je u svom obraćanju Andrijana Vasić, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

Manifestacija Grdeličko leto trajaće do 21. avgusta, a poslednjeg dana najhrabriji će se spustiti  niz Južnu Moravu na tradicionalnoj Grdeličkoj regati, koja već godinama okuplja veliki broj učesnika i posetilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*