Koncertom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane počinje 9. STRINGS

Deveti Međunarodni festival i letnja akademija muzike „Strings“ svečano će biti otvoreni sutra, 30. jula, sa početkom od 20 časova u leskovačkom Narodnom pozorištu. Ovom prilikom koncert će održati Umetnički anasambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod dirigentskom upravom Radeta Pejčića, najavljeno je na konferenciji za novinare Leskovačkog kulturnog centra, organizatora festivala. Sve do 7. avgusta naš grad biće domaćin brojnim poznatim imenima iz sveta muzike.

Strings je manifestacija koja je za veoma kratko vreme od letnje škole muzike sa desetak učesnika prerasla u respektabilan festival koji je pre epidemije virusa korona okupljao 80 polaznika iz celog regiona i desetak muzičkih pedagoga.

Uz neizostavnu letnju akademiju muzike  sa oko 50 polaznika, ovogodišnji deveti Strings obeležiće raznovrstan i kvalitetan program sastavljen od večernjih koncerata, tribina i promocija.

Među umetnicima koji će nastupiti značajno je pomenuti Valerija Sokolova i Alekseja Šadrina iz Ukrajine, Jovicu Ivanovića, Raula da Kostu iz Portugala, Nemanju Stankovića, Vasila Petrova iz Bugarske i brojne druge.

U nedelju, 1. avgusta sa početkom od 20 časova u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju biće održan koncert zanimljivog sastava iz Nemačke Uvaga, a dan pre toga u subotu i koncert Nemanje Stankovića u Leskovačkom kulturnom centru.

Organizatori izdvajaju i Koncert povodom obeležavanja sto godina od rođenja Astora Pjacole koji je zakazan za četvrti avgust, ali i koncert Vasila Petrova koji je ostavljen za samu završnicu 7. avgusta.

Pokrovitelji 9. Stringsa su Grad Leskovac i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*