Konkurs za poljoprivrednike raspisan do 15. septembra

Za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje ove godine iz budžeta Grada Leskovca biće izdvojeno skoro 50 miliona dinara, što je za četiri miliona više u odnosu na prošlu.

Rok za podnošenje prijava je 15. septembar, a od 1. septembra, kada je raspisan konkurs, podnet je 231 zahtev, rečeno je na konferenciji za medije predstavnika Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Ukoliko ispune uslove, poljoprivrednici će dobiti subvenciju u visini od 30 do 50 procenata njihovog ukupnog ulaganja. Ove godine za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava izdvojeno je 46.500.000 dinara.

Pored ovih mera, poljoprivrednici mogu konkurisati i za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga, kao i za promotivne aktivnosti. Za razliku od prethodnih, ove godine je više zainteresovanih za subvencionisanje iskopavanja bunara.

Svi zainteresovni građani detaljnije informacije u vezi sa konkursom mogu dobiti u Odeljenju za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Grada Leskovca, kao i na zvaničnom gradskom sajtu.

Podestimo, prethodne godine je 1049 poljoprivrednika ispunilo uslove za subvencije iz oblasti poljoprivrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *