Kreće treća faza projekta upravljanja otpadnim vodama

ministarka i ambasador1

Leskovac – Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Loran Stokvis i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali su danas sporazum o dodeli sredstava za realizaciju treće faze Projekta upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu.

Završetkom ovog projekta Leskovac će biti u potpunosti komunalno uređen grad istakao je ovom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je precizirao da je u izgradnju postorojenja za prečišćavanje otpadnih voda uloženo preko 15 miliona evra i da će poslednja treća faza koštati 7 miliona i 710 hiljada evra.

” Treća faza podrazumeva izgradnju kanbalizacione mreže u dvadesetak sela i prigradskih naselja čime će ovaj projekat biti završen” – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

”Ovaj projekat će doprineti boljoj sanitarnoj i ekološkoj situaciji u Leskovcu i okolini tako što će omogućiti prečišćavanje otpadnih voda za 86 hiljada stannovnika i industriju” – istakla je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

” Kraljevina Holandija ima nameru da ovaj projekat podrži u iznosu od 8 miliona evra preko svog programa za za razvoj infrastrukture” – naglasio je ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Loran Stokvis.

Ukupna vrednost projekta  upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu je 24 miliona evra.