Krizni štab: Epidemiološka situacija se ocenjuje kao vanredna, porast broja obolelih među decom i zaposlenima

Epidemiološka situacija na teritoriji našeg grada ocenjuje se kao vanredna, zbog prisustva delta soja korona virusa, koji se naročito širi među mlađom, nevakcinisanom populacijom, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Leskovca. Zbog povećanog broja obolelih među decom predškolskog i školskog uzrasta, jedna od mera koja je usvojena na sednici podrazumeva prelazak odeljenja na onlajn nastavu u slučaju da u istom tri deteta obole od kovida 19. Takođe, ovom prilikom su najavljene rigoroznije kontrole poštovanja mera Republičkog kriznog štaba od strane nadležnih na području Jablaničkog okruga.

U prvih šesnaest dana septembra na području Jablaničkog okruga registrovano je 437 obolele dece, zbog čega je danas u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece počela sa radom Dečja kovid ambulanta. Na području Jablaničkog okruga registrovano je 1600 porodica sa više inficiranih članova, a veliki broj novoobolelih od kovida 19 registrovan je i kod zaposlenih u pojedinim leskovačkim fabrikama i ustanovama. Ovih dana beleži se i povećan broj pregleda u kovid ambulantama.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i  direktor  Opšte bolnice  Nebojša Dimitrijević pozvali su građane, a naročito mlađu populaciju da se u što kraćem roku odazovu vakcinaciji, naglasivši da je za suzbijanje pandemije neophodno stvaranje kolektivnog imuniteta.

Na području  Jablaničkog okruga obema dozama vakcinisano je 69 651 lice,  što je blizu 43 procenta odraslog stanovništva, dok na području grada Leskovca ova brojka iznosi 47 410, odnosno oko 44 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *