Krizni štab: paketi pomoći za penzionere sa primanjima do 30 000 dinara, zabranjen rad kockarnicama, frizerskim i kozmetičkim salonima

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije data je obaveza Odeljenju za finansije da izdvoji novčana sredstva iz budžeta grada koja će biti opredeljena za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnica, sredstvima za higijenu i dezinfekciju, radi podele penzionerima sa primanjima do 30 hiljada dinara.

Broj potrebnih paketa odrediće se na osnovu izveštaja nadležnih organa Republičkog fonda za penzioni i invalidsko osiguranje.

Na sednici je prihvaćena preporuku Vlade Republike Srbije da sve pijace budu zatvorene do daljnjeg, kao i da se obustavi rad svih sportskih kladionica, kockarnica, slot klubova, kazina, frizerskih i kozmetičkih salona, dečijih igraonica.

Naloženo je Gradskoj upravi, javnim i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad, da dostave spiskove radnika koji nisu radno angažovani kao bi bili stavljeni na rapologanje gradskom Štabu za vanredne situacije, a isto je naloženo i za raspoloživa vozila. 

Potvrđene su i mere Vlade Republike Srbije koje se odnose na to da se vreme samoizolacije produži sa 14 na 28 dana, da se zbrani kretanje vikendom od 15 časova, da lica koja su ušla u Srbiju poštuju produženi rok kućne samoizolacije od 28 dana, a povučena je i odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *