“Kuća od srca” uskoro kreće izgradnju novog doma za porodicu u Retkoceru

Dvanaestočlanoj porodici iz sela Retkocer, u opštini Medveđa, koja živi u teškim uslovima, za 10 dana počinje da se gradi nova kuća, kako je obećano nakon što su ministar za rad, zapošljavalje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i autor emisije humanog karaktera „Kuća od srca“ Žarko Lazić juče potpisali Memorandum o saradnji, navodi se u saopštenju za javnost kabineta predsednika Opštine Medveđa.

Ovim povodom ministar Đorđević obišao je porodicu i istakao da je zadovoljan što će sve krenuti na vreme i što će ova porodica vrlo brzo imati bolje uslove za život.

„I u ovom teškom trenutku, kada se borimo protiv virusa COVID-19, vodimo računa o našim građanima i njihovim potrebama. Drago mi je što ćemo pomoći ovoj porodici, oni to zaslužuju. Ministarstvo će u narednom periodu, u saradnji sa humanitarnim projektom – serijalom „Kuća od srca“, pomoći i drugim socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Republike Srbije i izgraditi im nove kuće. Cilj nam je da svim porodicama, koje žive u teškim uslovima, obezbedimo bolji život, a deci bezbrižno detinjstvo i šansu za lepšu budućnost, jer je prioritet Vlade Srbije stvaranje bolje demografske slike i porast nataliteta”, istakao je Đorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *