Leskovac dobio još deset gerontodomaćica

gerontoloski

Leskovac – Deset gerontodomaćica potpisale su sa direktorkom Ustanove za odrasle i starije Gordanom Savić ugovor o petomesečnom angažmanu.

Njihov rad finansiraće Grad Leskovac preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, a u okviru projekta „Kroz otvorena vrata vašeg doma pomoć stiže“.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je ovom prilikom rekao da je iz gradskog budžeta za ovu namenu izdvojeno dva miliona i 100 hiljada dinara čime je omogućeno da 44 sugrađana starija od 65 godina, invalidna i slabo pokretna lica dobiju pomoć ne samo u održavanju higijene stambenog prostora već i nabavci hrane, pripremanju obroka i kupovini lekova kao i svakodnevnoj komunikaciji sa okolinom.

Ovu uslugu korisnici neće plaćati jer se radi o licima iz kategorije socijalno ugroženih.

-Pored ovog projekta Ustanova za odrasla i starija u Klubu prijateljstva nudu ručak za 120 dinara , a uz podršku lokalne samouprave i Agencije za lokalni ekonomski razvoj za neki dan počeće se sa izgradnjom Dnevnog boravka, rekla je direktorka Gordana Savić.

Gradonačelnik Goran Cvetanović napomenuo je da je ovo treći projekat ove vrste koji grad Leskovac realizuje u poslednjih 16 meseci.

-Za prethodna dva izdvojeno je tri i po miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave, a Ministarstvo za rad i socijalna pitanja učestvovalao je sa dva miliona. I u narednom periodu grad  će voditi računa o svojim najstarijim sugrađanima, istakao je Goran Cvetanović.