Leskovac i Strumica postali gradovi-pobratimi

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik opštine Strumica Kostadin Kostadinov potpisali su sporazum o bratimljenju. Kako se navodi u saopštenju za javnost Kabineta gradonačelnika Cvetanovića, prijateljski odnosi između Leskovca i opštine iz Severne Makedonije održavaju se godinama unazad, a sada je saradnja ozvaničena.

Sporazum je potpisan sa ciljem jačanja prijateljskih veza između dva naroda na ekonomskom, naučno-tehničkom i kulturnom planu, a na osnovu ravnopravnosti i uzajamnih interesa. Strane u sporazumu će promovisati razvoj međusobne saradnje, razmene informacija, inicirati stvaranje ekonomskih, kulturnih, naučnih i sportskih veza između lokalnih vlasti, preduzeća, ustanova, javnih, kulturnih, obrazovnih i umetničkih organizacija.

Gradonačelnik Cvetanović i gradonačelnik Kostadinov su izrazili zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i poručili da je to samo korak ka jačanju prijateljstva i da će saradnja i ubuduće biti nastavljena.

„Naše prijateljstvo je jako. Konstatno održavamno komunikaciju i današnji sporazum je samo učvrstio već stabile veze koje negujemo“, zaključili su.

Potpisivanjem sporazuma sa Strumicom Leskovac je nastavio da neguje odnose sa bratskim gradovima kako u Srbiji, tako i inostranstvu. Kao grad koji je okarakterisan od strane Fajnenšel tajmsa kao najprivlačniji za investitore, svoje pogodnosti predstavlja šoroko na svetskoj mapi radi dodatnog unapređenja privredne klima.

U saopštenju se podseća da pored Strumice, Leskovac među svojim bratskim gradovima i opštinama ima još 15 lokalnih samouprava 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *