Leskovac učestvovao na Međunarodnom karnevalu u Budvi

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je proteklog vikenda na 19. Međunarodnom turističkom karnevalu u Budvi, koji je održan pod sloganom „Nek živi ljubav“.

Ovaj događaj okupio je predstavnike Federacije evropskih karnevalskih gradova i 46 karnevalskih grupa među  kojima je i grupa „Karnevala Leskovac“ sa atraktivnom maskom KARIPSKI SAN čija je koreografija izazvala simpatije kod posetilaca budvanskog karnevala, navodi se u saopštenju za javnost leskovačke Turističke organizacije.

Veče pred glavno dešavanje, Leskovačka karnevalska grupa je imala zapažen nastup na tradicionalnom „ABRUMU“ – koji predstavlja pozivnicu za glavnu Međunarodnu karnevalsku povorku.

Uz muziku i ples, preko 1.000 učesnika pod maskama iz raznih krajeva Evrope, predvođeni Gradskom muzikom i mažoretkinjama, napravili su nezaboravnu feštu u Starom gradu.

Predstavnici TOL-a su napravili značajne kontakte i iskoristili priliku da upute pozive brojnim  inostranim karnevalskim grupama za učešće na 16. „Karnevalu Leskovac“ koji će se održati od 6. do 9. jula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *