Vajmarski ptičar sveukupni pobednik 14. Međunarodne izložbe pasa svih rasa

U blizini Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ uskoro bi trebalo da krenu radovi na izgradnji parka sa vežbaonicom za pse, vrednosti oko tri miliona dinara, najavljeno je na 14. Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa, koja je održana juče u parku u ulici Kralja Petra Prvog.

Organizator događaja, na kojem je učestvovalo oko 400 pasa, je Kinološko društvo Leskovac.

Sveukupni pobednik nadmetanja je Vajmarski ptičar Stanimira Stojčevića iz Bugarske. Titulu drugog psa izložbe poneo je doberman Dragana Sentića iz Vranja, a treće mesto osvojio je pas rase američka akita Antona Aleksa iz Rumunije.  

Pored izlagača iz Leskovca, među prijavljenim učesnicima bilo je i vlasnika pasa iz različitih krajeva Srbije, kao i inostranstva.

Događaj je okupio i veliki broj ljubitelja ovih životinja, od mališana do starijih sugrađana. Osim dobrog provoda i rekreacije, bila je ovo odlična prilika za predstavljanje odgajivačnica pasa i razmenu iskustava između vlasnika. 

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio Andrija Atanasković, član Gradskog veća. 

U takmičarskom delu izložbe učestvovao je i dvadesetomesečni doberman u vlasništvu gradonačelnika Leskovca, koji je osvojio nacionalnu titulu CAC za najlepšeg psa u razredu. 

 Prvom čoveku Leskovca je ovom prilikom uručena specijalna plaketa- zahvalnica, od strane Kinološkog društva Leskovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *