Leskovačka biblioteka dobila novi izložbeni prostor

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu dobila je novi izložbeni prostor, u okviru projekta „Ulična galerija“, koji je sa 4, 3 miliona dinara finansirao Grad Leskovac. Ovo je bio povod za posetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika ovoj ustanovi.

Nakon završetka radova na adaptaciji istočne fasade Narodne biblioteke, dobijen je prostor za izložbene aktivnosti učenika i studenata u Leskovcu, kao i zavičajnih stvaralaca, a time omogućeni bolji uslovi za rad bibliotekara, istaknuto je prilikom obilaska.

Direktorka ove ustanove Vesna Ilić iznela je podatak da leskovačka biblioteka raspolaže sa 185 hiljada 318 monografskih i serijskih publikacija, što je za 3 270 više nego prethodne godine.

Obilazeći novi izložbeni, ali i ostali prostor  biblioteke, gradonačelnik Cvetanović je istakao značaj ove ustanove i njene uloge u negovanju kulture.  Zbog toga ova ustanova, kako je naglasio, konstantno ima podršku lokalne samouprave.

Inače, leskovačka biblioteka će sledeće godine obeležiti važan jubilej, 145 godina postojanja i rada, najavljeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *