Leskovačka Gimnazija obeležila 144 godine postojanja

Svečanom akademijom i nagrađivanjem prvoplasiranih učenika na literarnom, likovnom, foto i na konkursu za izradu murala, leskovačka Gimnazija, jedna od najstarijih vaspitno-obrazovnih ustanova u Srbiji, obeležila je 144 godine postojanja i rada. 

Obeležavanje dana leskovačke Gimnazije bilo je u znaku jednog od najvećih srpskih književnika, Miloša Crnjanskog i njegovog bogatog stvaralaštva, koje je prezentovano od strane učenika.

Ovom prilikom uručene su nagrade prvoplasiranima na likovnom, literarnom, kao i na foto konkursu, ali i učenicima, koji su svojim idejama, doprineli novom sjaju hola ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Današnja godišnjica obeležena je u prisustvu kako zaposlenih, tako i učenika, ali i brojnih gostiju, među kojima je bio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. U ime lokalne samouprave, na svečanosti priređenoj ovim povodom, prisutnima se obratila Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika.

Leskovačka Gimnazija, osnovana 1879. godine, odlikovana je Sretenjskim ordenom drugog reda za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Isto tako, ova ustanova nosilac je i drugih značajnih priznanja, poput Oktobarske nagrade grada Leskovca. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *