Leskovačka policija obeležila svoj dan

Ovogodišnja proslava Dana policije, slave i Dana MUP-a, na nivou Jablaničkog okruga, održana je u Vlasotincu. Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić izneo je podatke koji ukazuju na smanjenje procenta izvršenih krivičnih dela i veću zaplenu psihoaktivnih supstanci. On je naglasio da je prioritet u daljem radu policijskih službenika suzbijanje pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja.


“Posebno ćemo posvetiti pažnju očuvanju poverenja građana u policiju, svojim radom i zalaganjem – rekao je Ilić.


Predsednik opštine Bratislav Petrović istakao je da je Opština Vlasotince oduvek imala dobru saradnju sa Policijskom upravom Leskovac, kao i sa Policijskom stanicom u Vlasotincu.


“Nema posla koji je trebalo zajedno završiti, a da ga nismo obavili. Nema situacije u kojoj smo se obratili policiji za pomoć, a da je nismo dobili.Posebno želim da istaknem dobru saradnju u vreme epidemije virusa korona. Bila je to nova situacija za sve nas, ali smo se trudili da odgovorimo zadacima na najbolji mogući način. Policija nam je u tome bila podrška, a nadam se i lokalna samouprava njima – rekao je Petrović.


Ovom prilikom pukovnik Tomislav Ilić je u ime ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uručio zahvalnice Nenadu Stojiljkoviću i Saši Cvetkoviću, pripadnicima Policijske uprave Leskovac.


Na platou ispred zgrade opštine građani su mogli da pogledaju deo opreme i naoružanja kojim raspolaže policija, a izvedena je i taktičko pokazna vežba. Skupu su prisustvovali i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca koja pohađaju PU „Milka Dimanić“. Svečanost su uveličale Mila, Petra i Milena, koje su pevale himnu Republike Srbije i pesmu Oj, Srbijo, mila mati.


Pre početka svečanosti načelnik Policijske uprave i predsednik opštine Vlasotince, sa saradnicima, položili su cveće na spomen ploču policajcu Miroslavu Stamenkoviću, koji je stradao pre 10 godina na dužnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *