LESKOVAČKA SLUŽBA PATOLOGIJE OBELEŽILA POLA VEKA RADA

Zaposleni na  Službi za patološko-anatomsku dijagnostiku leskovačke  Opšte bolnice, danas su u prisustvu kolega iz drugih gradova, predstavnika Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i gostiju iz zemlje i regiona,  obeležili jubilej – 50 godina rada pri leskovačkoj bolnici.

Po rezultatima u dijagnostici i stručnosti lekara, leskovačka Služba za patološko-anatomsku dijagnostiku jedna je od vodećih u Srbiji, rečeno je na obeležavanju pola veka rada ove službe.

“U  vreme kada neke bolesti postaju sve prisutnije, uloga patologije u savremenom lečenju je još veća – naglasio je načenik Goran Stanojević. On je najavio da će u sklopu rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac koja je u toku,  biti renovirana i ova služba, uključujući nabavku savremenih aparata.

Prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravila zamenica gradonačelnika Leskovca Jasmina Ranđelović.

Obeležavanju značajnog jubileja prisustvovali su i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Udruženja patologa Srbije.

Obeležavanju jubileja prisustvovao je veliki broj patologa iz cele Srbije, kao i lekari iz Crne Gore i Kosovske Mitrovice. Služba patologije, pri tadašnjem Zdravstvenom centru u Leskovcu, počela je sa radom septembra 1969.