Leskovački gimnazijalci postigli odlične rezultate na republičkom takmičenju iz matematike

Nikola Stević, Boris Zlatanović i Maša Nikolić, učenici leskovačke Gimnazije, ostvarili su zapažene rezultate na Državnom takmičenju iz matematike, koje je početkom maja održano u Šapcu. Njima je doktor matematike Željko Sokolović, inače bivši gimnazijalac, uručio novčane nagrade. 

Prvu nagradu osvojio je Nikola Stević, učenik četvrtog razreda. Na takmičenju je učestvovalo 70 najboljih iz cele Srbije, a imajući u vidu jaku konkurenciju, ističe da je veoma zadovoljan postignutim rezultatom. Nikola planira da školovanje nastavi na Elektronskom fakultetu, a uspeh koji je postigao obezbedio mu je maksimalan broj poena na prijemnom ispitu. 

Na takmičenju je učestvovalo pet učenika Gimnazije, a treće nagrade osvojili su učenica trećeg razreda Maša Nikolić i Boris Zlatanović, koji pohađa drugi razred. Doktor Željko Sokolović već 13 godina izdvaja sredstva za nagrađivanje najuspešnijih matematičara u leskovačkoj Gimnaziji. Ni ova godina nije izuzetak. 

Kako je kazao, namera mu je da motiviše talentovane učenike da nastave da se bave matematikom, budući da se većina njih odlučuje za programiranje.

 U junu će u ovoj obrazovnoj ustanovi školovanje završiti prva generacija učenika koja je pre četiri godine upisala  IT odeljenje.  

Podsetimo, u subotu 21. maja u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi održano je polaganje prijemnog ispita za upis učenika na IT odeljenje, gde je za 20 mesta konkurisalo 50 osnovaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *