Leskovački kulturni centar počinje sa radom trećeg septembra

Leskovački kulturni centar otvoriće svoja vrata za posetioce u septembru, s obzirom na to da je Štab za vanredne situacije grada doneo odluku da se dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike. Bioskop u ovoj ustanovi počeće sa radom 3. septembra, a tokom sledećeg meseca održaće se i dva festivala: festival muzike „Strings“ 10. septembra i Leskovački internacionalni festival filmske režije – „LIFFE“ 25. u istom mesecu.

Nadležni u ovoj ustanovi kažu da su sa nestrpljenjem čekali ukidanje vanredne situacije, tako da će u narednom mesecu publika moći da na bioskopskom platnu pogleda dela sedme umetnosti, a u ovoj ustanovi biće održana i dva festivala.

„Desetog  septembra krenuće ovogodišnji Strings to je festival muzike, u nešto manjem obimu. Neće ove godine biti dece i neće biti master klasova, ali će biti 5 koncerata, tako da će Leskovčani moći da uživaju ne samo u klasičnoj nego i u drugim vrstama muzike, koje smo pripremili za njih na tim koncertima. Što se tiče festivala Liffe, ove godine on je pomeren za 7 dana, tako da će 25.septembra početi trinaesti po redu Međunarodni festival filmske režije, videćemo u zavisnosti od situacije, planirali smo jedan mix program, u smislu da jedan deo festivala biće održan u našem bioskopu i u Narodnom pozorištu, a deo će biti na platformi – kaže direktorka LKC-a Sanja Conić. 

 

Sve mere i preporuke propisane od strane Kriznog štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja kovida 19 biće u ovoj ustanovi ispoštovane.

Festival LIFFE pokrenut je 2008. u cilju promocije filmskih ostvarenja i autora iz zemlje i regiona, a umeđuvremenu se razvio u prestižnu manifestaciju, čija je popularnost rasla iz godine u godinu. Što se Međunarodnog festivala muzike Strings tiče, on se u Leskovcu održava već osam godina, a prethodnih godina se u okviru ove manifestacije održavala i akademija na kojoj su polaznici radili sa profesorima, što će ovog puta izostati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*