Leskovački povrtari najavljuju ponovni protest zbog niske otkupne cene paradajza

Proizvođači paradajza iz leskovačkog kraja nezadovoljni otkupnom cenom ovog povrća, koja i dalje iznosi od 15 do 25 dinara po kilogramu, planiraju da se u sredu u 10 časova ponovo okupe ispred zelene pijace u Ulici kralja Petra Prvog i dele  ovogodišnji rod sa svojih parcela.

Tom prilikom  biće upućen  zahtev Vladi i resornom ministarstvu za novčanu pomoć, odnosno nadoknadu šete, rekao je u izjavi za našu televiziju Aleksandar Kocić iz Svirca, predsednik vodokorisničkog udruženja poljoprivrednika “Jablanica”.

Ova odluka donesena je na jučerašnjem sastanku pomenutog udruženja. Pored toga što će poljoprivrednici građanima ponovo poklanjati paradajz, protest će imati i humanitarni karakter, prikupljaće se novac za  lečenje bolesne dece.

Izrada strategije za rešavanje problema niske otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, o čemu je u četvrtak 8. jula bilo reči na sastanku poljoprivrednika sa predstavnicima resornog ministarstva, može da unapredi položaj poljoprivrednika u predstojećem periodu, smatra ovaj proizvođač. Međutim, kako sam ističe, to neće nadoknaditi štetu koju su proizvođači paradajza pretrpeli u ovoj sezoni.

Podsetimo, u četvrtak 8. jula, proizvođači paradajza iz leskovačkog kraja su, u znak protesta, sugrađanima delili ovo povrće besplatno, a ovim povodom je istog dana održan i sastanak predstavnika resornog ministarstva sa proizvođačima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *