Leskovački triatlonci nižu uspehe

Leskovčani Andrija i Novak Stojiljković, dva brata, članovi Sportskog udruženja „Pobednik 016“, postigli su zapažene rezultate na Državnom prvenstvu u triatlonu, koje je pre dva dana održano na Tamišu u Pančevu.

Oni su se, u konkurenciji od 104 takmičara iz Srbije, Nemačke, Rusije, Belgije, Holandije, Bugarske, Hrvatske i Makedonije, vratili u Leskovac sa zlatnim medaljama.

Šesnaestogodišnji Andrija je šampionsko mesto osvojio u kategoriji mlađih juniora, a Novak je bio prvoplasirani u kategoriji starijih kadeta.

Andrija i Novak su ponikli u Plivačkom klubu „Leskovac“, a pored ovog sporta, već deset godina se bave biciklizmom, kao i atletikom. Pre četiri godine su odlučili da se oprobaju u triatlonu, disciplini koja objedinjuje ova tri sporta.

Da je reč o talentovanim i uspešnim sportistima pokazuju njihovi uspesi na raznim nadmetanjima, među kojima je nedavno održano državno prvenstvo u Pančevu. Uspehe niže i njegov mlađi brat Novak.

Talenat za ova tri sporta nasledili su od oca Aleksandra, koji je ujedno i njihov trener biciklizma i atletike.  

Trener Plivačkog kluba „Leskovac“ i osnivač Sportskog udruženja „Pobednik 016“ Milan Kitanović naglasio je značaj finansijske podrške lokalne samouprave.

-Iz budžeta grada se već godinama izdvajaju sredstva za sufinansiranje Plivačkog kluba „Leskovac“, a ovo pravo je steklo i udruženje „Pobednik 016“, te očekujemo podršku lokalne samouprave na narednom konkursu- ističe Kitanović.

Udruženje „Pobednik 016“ osnovano je u martu prošle godine, a za sada ima četiri člana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *