Leskovčanin uhapšen zbog krađe ikone

Pedesetpetogodišnji S.V. iz Leskovca, uhapšen je u toku noći zbog sumnje da je od Oca Simeona sa Svete Gore ukrao ikonu „Umiljenje, koja je stara više od dva veka i čija se vrednost procenjuje na 82 miliona dinara, saopštavaju iz MUP-a.

Kako se dalje navodi, ovu ikonu je Otac Simeon nasledio od monaha koji su pre njega boravili u Karuljama na Svetoj Gori. U saopštenju se dodaje da je osumnjičeno lice iskoristilo teško zdravstveno stanje Oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu.  Inače,  ikona je pronađena prilikom pretresa stana uhapšenog i ovo lice je sprovedeno u tužilaštvo radi daljeg postupanja, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, navodi se da je S.V.  prilikom saslušanja u prisustvu svog branioca izneo odbranu, nakon čega je od strane javnog tužioca stavljen predlog za određivanje pritvora. Predlog nije prihvaćen od strane suda, niti je pritvor određen, već su određene mere zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i zabrana napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *