Leskovčanki Mariji Petronijević hitno potreban donor koštane srži

Tridesetdvogodišnjoj Mariji Petronijević, medicinskoj sestri iz Leskovca, inače majci dve devojčice, kojoj je pre četiri meseca dijagnostikovana leukemija, hitno je potrebna transplantacija koštane srži koja se vrši putem matičnih ćelija. S tim u vezi, svi zainteresovani sugrađani uzrasta od 18 do 45 godina imaju mogućnost da doniraju krv sutra u kafeu „Lupo“ u vremenu od 17 do 20 sati, kao i sedmog juna u periodu od 10 do 15 časova na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu.

Marijina borba počela je u februaru tekuće godine, kada se lekarima obratila zbog alergijskih reakcija, koje su se pojavile u predelu podlaktica. Međutim, usled jakih bolova i u predelu zglobova, Mariji su urađene kompletne analize, nakon čega joj je dijagnostikovana leukemija.

Na žalost, ne postoji mogućnost da neko od članova Marijine porodice bude donor. Pozitivan duh, vera u izlečenje, kao i podrška najbližih, pomažu joj da istraje u svojoj borbi, tako da već sutra započinje treći ciklus terapija.

Marija dodaje da se analizom uzoraka date krvi od strane sugrađana vrši testiranje za otkrivanje potencijalnog donora matičnih ćelija.

Nakon toga, svi davaoci biće upisani u Registar davalaca matičnih ćelija.

Ono što dodatno zabrinjava porodicu Petronijević je i stanje njihove petogodišnje ćerke Danke, koja se trenutno nalazi na odeljenju neurologije Univerzitetske dečije klinike Tiršova u Beogradu.

Ovim putem apelujemo na sve ljude da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, kako bi Marija Petronijević u potpunosti ozdravila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *