Leskovcu odobreno preko 120 miliona dinara za sistem video nadzora

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je gradu Leskovcu odobrilo sredstva u iznosu od 127,5 miliona dinara za realizaciju projekta „Grad na dlanu“ koji se sprovodi u okviru Projekta „Partnerstvo za lokalni razvoj“. Ukupna vrednost iznosi 150 miliona dinara, te će učešće grada iznositi 22,5 miliona.

„Grad na dlanu“ podrazumeva postavljanje sistema tehničke zaštite, tj. sistema video obezbeđenja i video nadzora i ima za cilj povećavanje bezbednosti samih građana, kao i povećanje bezbednosti saobraćaja i integrisanje svih sistema tehničke zaštite u jedan centralizovan sistem.

Na sistem bi, pored kamera na ulicama i raskrsnicama bile povezane škole, ustanove, gradski parkovi, sportska igrališta i druge javne površine.

Predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Nenad Marinković, Dejan Lukić, Mihailo Jovanić, Dušan Popović i Boris Kopilović danas su boravili u Leskovcu kako bi sa rukovodiocima grada Leskovca, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem razgovarali o detaljima projekta i najavili da se početak radova očekuje do kraja tekuće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *