LIFFE postao član Asocijacije filmskih festivala Srbije

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE našao se u grupi najprestižnijih i najposećenijih festivala od nacionalnog značaja, čiji su predstavnici prethodne nedelje potpisali memorandum o saradnji. Time je, na inicijativu Filmskog centra, osnovana Asocijacija filmskih festivala Srbije, čiji je osnovni cilj ujedinjenje manifestacija posvećenih sedmoj umetnosti i uspostavljanje bolje saradnje, kako bi se festivalima omogućio lakši pristup fondovima, kako domaćim, tako i inostranim.

Memorandum o saradnji potpisali su predstavnici sedam festivala, čiji je plan i program ocenjen kao najbolji. Četrnaesti po redu Leskovački  internacionalni festival filmske režije LIFFE trebalo bi da bude održan u periodu od 16. do 21. septembra.

U okviru pratećeg programa LIFFE-a ove godine će se po prvi put naći i filmovi iz evropskih zemalja van regiona bivše Jugoslavije. Pored programskih novina, očekuju se i kadrovske promene, kaže Dragan Jović, urednik filmskog programa Leskovačkog kulturnog centra.

Podsetimo, Leskovački internacionalni festival filmske režije je pokrenut 2008. godine u cilju promocije filmskih ostvarenja i autora iz zemlje i regiona, a u međuvremenu je prerastao lokalne okvire i razvio se u prestižnu manifestaciju. Do sada je prikazano više od 250 filmova pred oko 80.000 gledalaca. Organizator manifestacije je Leskovački kulturni centar, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *