Lomljenje božićne česnice u centru Leskovca

Veliki broj dece u pratnji roditelja, okupio se danas na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra, kako bi oprobali svoju sreću u izvlačenju zlatnika ili jednog od šest srebrnjaka iz božićne česnice. Ovaj događaj, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, po šesti put, priredila je Turistička organizacija grada Leskovca, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i u saradnji sa Moto klubom Leskovac.

Ova svečanost, okupila je nekoliko desetina roditelja sa decom, koji su došli u nadi da će biti srećne ruke i da će baš njima pripasti komad hleba, u kojem se nalazi zlatnik ili srebrnjak.

Ovog puta, najviše sreće imao je osmogodišnji Pavle Zdravković iz Bunibroda, dok su šest srebrnjaka izvukli trogodišnji Despot Krstić, jedanaestogodišnji Petar Stojanović i Kaja Kešelj, zatim Nađa Cvetković, Dušan Krstić i Filip Cvetković. Verovanje kaže da pronalazače, ove godine, čekaju zdravlje, sreća i blagostanje.

Badnje veče i Božić čestitao je protojerej Dejan Stanković poželevši svima zdravlje, sreću i radost. 

Događaj je uveličan i nastupom Crkveno-pevačke družine „Branko“, a česnicu su deci delili članovi Kulturno-umetničkog društva „Lemind“. Za dobitnike su obezbeđeni i novogodišnji paketići.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *