LONČAR NAJAVIO NOVE INVESTICIJE I ZAPOŠLJAVANJA U LESKOVCU I SIJARINSKOJ BANJI

Pre planirane posete Domu zdravlja u Medveđi i Rehabilitacionom centru „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji, ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je leskovačku Opštu bolnicu, gde su u toku radovi na rekonstrukciji.

Uz konstataciju da je zadovoljan dosadašnjim funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, ministar je rekao da je 85 posto radova na njenoj obnovi završeno i da je ostalo još da se uradi proširenje Odeljenja nefrologije i palijativnog zbrinjavanja. Ministar je ovom prilikom najavio i da će se u Opštoj bolnici u Leskovcu raditi ugradnja pejsmejkera, kao i da se uskoro očekuje dodatno zapošljavanje 7 lekara i 15 medicinskih tehničara.

Nakon ovog obilaska, Lončar je posetio i rekonstruisani Dom zdravlja u Medveđi i Rehabilitacioni centar “Gajzer” u Sijarinskoj Banji. On je obećao nove investicije i rekonstrukciju ovog banjskog kompleksa, za šta je u toku izrada projekta. Ministar je najavio i da će u oktobru ove godine početi izgradnja novog spa centra, za šta je novac opredeljen iz državnog budžeta. Kako je istaknuto ovom prilikom u septembru će u Specijalnoj bolnici “Gejzer” biti zaposlena još 4 lekara i 15 terapeuta.

Navedene lokacije ministar Lončar obišao je u pratnji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i predsednika Opštine Medveđa Nebojše Arsića.