Mališani u Mrštanu dobili novi kutak za igru

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji izmedu Grada Leskovca i Organizacije „Helvetas” i Mesna zajednica „Mrštane” dobila je dečiji kutak za igru. Za ove namene, izdvojena su sredstva u visini 3,1 milion dinara. Novo igralište danas je sa svojim saradnicima obišao Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Novoizgrađeno igralište u Mrštanu sadrži rekvizite i dečije sprave za igranje, namenjene mališanima do 9 godina starosti.

Stanovnici ovog mesta ističu da ovakve investicije, između ostalog, koriste kako bi motivisale najmlađe da kroz druženje i igru sa svojim vršnjacima, dodatno unaprede svoje veštine.

Izgradnja ovog igrališta predstavlja još jedan korak ka stvaranju prijatnog i sigurnog okruženja za našu decu i njihove porodice, naglasio je gradonačelnik Cvetanović, izrazivši zadovoljstvo što mališani u Mrštanu imaju još jedan prostor u kojem mogu bezbedno da se igraju i stvaraju najlepše uspomene.

Podsetimo, u prethodnom periodu završena je izgradnja dečijih igrališta u Dubočici, Podrum naselju, Bobištu, parku Devet Jugovića, zatim pored Osnovne škole „Kosta Stamenković, a napravljeni su i na prostoru iza Tehnološkog fakulteta, kao i u centralnom gradskom parku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *