Manifestacija “Sa tehnologijom na ti” prikazala u Leskovcu budućnost

Kroz radionice, interaktivne postavke i eksperimente, treća po redu manifestacija „Sa tehnologijom na ti“, koja je održana na platou Etno kompleksa „Šop-Đokić“, povela je danas veliki broj posetilaca u svet tehnologije i nauke. Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, ovu manifestaciju organizovao je Tehnološki fakultet u Leskovcu.

Posetioci su imali priliku da otkriju svet mikroorganizama, slikaju 3D olovkom, naprave kremu i balzam za usne od prirodnih sastojaka, provere šta sve može pametna majica i nauče da upravljaju dronom.

Veliki broj srednjih škola sa područja Jablaničkog okruga, ali i Niša, uzeo je učešće u današnjoj manifestaciji. Zahvaljujući njihovom prisustvu, posetioci su mogli da se upoznaju i sa grupom zanimanja, kao što su farmaceutski tehničar, hemijski laborant, tehničar za kozmetičku i prehrambenu tehnologiju.

Manifestacija „Sa tehnologijom na ti“ posvećena je promociji nauke i novih tennologija, kao i podsticanju inovacija, koje će oblikovati našu budućnost.

Pored velikog broja posetilaca, manifestaciji su prisustvovali i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu, a zvanično ju je proglasio otvorenom Goran Vukadinović, član Gradskog veća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *